Tinder og Hinge er populære datingapper. Men har de ulike formål? Meilleur site de rencontre en 2024 entre adulte

[ad_1]

Tinder ses på som en «hooke»-app, mens Hinge er for dating. Men man kommer til å møte på de samme utfordringene på begge appene, mener debattant Synnøve Dørum.

Synnøve Dørum har vært på datingapper i tre år. Hun fant til slutt kjærligheten på Tinder.

Kortversjonen

Datingapper er blitt en vanlig del av manges hverdag. To av de mest populære i Norge er Tinder og Hinge. De hadde i januar til sammen over 100 millioner brukere globalt, ifølge Business of Apps.

De to datingappene har de siste årene blitt et stort tema i sosiale medier. I skrivende stund er det over en million videoer på Tiktok der kvinner og menn over hele verden forteller hvordan de opplever de to datingappene.

Enkelte hevder blant annet at Tinder er en «hookehookeHooke betyr at du er seksuelt intim med noen. Det kan bety alt fra klining og lett berøring rundt på kroppen til sex»-app», mens Hinge er en mer seriøs datingapp.

Men har Tiktok-brukerne rett?

Udødelige personer på Tinder

Tiktoker og debattant Synnøve Dørum har selv vært aktiv på datingapper i tre år. Hun opplever at det er mange som ikke tar Tinder seriøst.

De som kontaktet Dørum på Tinder, åpnet ofte samtalen med å spørre henne om hva hun drev med. Så førte de samtalen videre med å kommentere utseendet hennes og fortelle hvordan de skulle ha sex med henne.

– De går rett på sak, som om de er udødelige, sier hun.

Synnøve Dørum fikk meldinger fra menn på Tinder som fortalte hvordan de ville ha sex med henne.

– Jeg opplever at på Hinge er det rom for å se og vise frem personlige kvaliteter. Man får mer innblikk i ting som humor, interesser og politisk bakgrunn. Det er litt dypere, sier 24-åringen.

Det fører til at man kan bli bedre kjent, holde på samtaler og behandle hverandre med mer respekt. På Tinder spør man hverandre om å legge hverandre til på Snapchat og om man skal møtes med en gang, forklarer Dørum.

Markedsføring

Ane Hagen er ekspert på nettdating og har jobbet med feltet siden 1996. Hun forteller at hennes klienter også opplever Hinge som en app der man er ute etter å treffe noen for en langvarig relasjon eller kjæresterelasjon.

– Det gjør at flere som er ute etter seriøse forhold, bruker Hinge istedenfor Tinder, sier hun.

Tinder har markedsført seg selv med sosialisering. Når man reiser, kan man treffe nye mennesker, og dermed kan fokuset på langvarige relasjoner svekkes, forklarer hun.

– Jeg tror folk også bruker det på den måten, og det blir mer akseptert at man kan være direkte og si akkurat det man er ute etter, sier Hagen.

Hun påpeker at det er mange som kan fremstille seg selv som at de er ute etter langvarig relasjon på Hinge, selv om de ikke er det.

Tinder i gullpapir

Selv om man presenterer seg på en annen måte på Hinge enn på Tinder, presenterer man seg fortsatt på falske premisser, mener Dørum.

– Den store forskjellen er den ene, første daten, sier Dørum.

Det er kun et ekstra steg man går igjennom for å til slutt få et ligg. Selv om de man matcher med på Hinge, jobber hardere, er den emosjonelle utilgjengeligheten like stor, mener hun.

I 2019 sa NTNU-forsker Trond Viggo Grøntvedt til Nettavisen at de aller fleste møter over datingapper ikke fører til noe som helst.

Synnøve Dørum mener at sosiale spilleregler som eksiterer på datingapper medier ødelegger for hvordan man skal date.

– Skal ikke dobbelttekste

– Jeg opplever at Hinge er Tinder pakket inn i gullpapir. De samme forventningene ligger der, og du kommer til å møte på de samme utfordringene, sier hun.

Dørum mener det skyldes de sosiale spillereglene som eksisterer på datingappene:

– Man skal ikke dobbelttekstedobbeltteksteDobbeltekste betyr at du sender to eller flere meldinger på rad for å få vedkommendes oppmerksomhet eller for å få ham eller henne til å svare., man skal ikke virke for intens, man skal være akkurat som man viser at man er på sosiale medier, sier hun.

Det ligger ikke bare en forventning i hvordan man ser ut, men også hvor sosiale vi er, hvor tilgjengelig og ledig vi skal være, hvem vi skal gi tid til, hvor gode jobber vi har og hvor mye ting vi har, legger hun til.

– Vi følger en forventning om at vi skal være så jævlig kule hele tiden, og det overføres til datingen, sier Dørum.

I tillegg er trender på sosiale medier med på å påvirke datingen. Dørum peker på «dark feminism»: En idé om at den kvinnelige figuren skal være iskald og ha menn slepende etter seg.

– Det er idé om en «cold hearted bitch». Det blir presentert at det er sånn en kvinne skal være.

Selv mener Dørum at «dark feminism» fører til at man skrur seg emosjonelt av for å få emosjonelt utilgjengelige menn til å like deg.

– Det blir en ond sirkel, sier hun.

Fant kjærligheten til slutt

Hagen forteller at det også er mange som finner kjærligheten på både Tinder og Hinge.

– Det er veldig mange, spesielt menn, som er på Tinder for å skape seksuelle relasjoner, som ender opp med å bli forelsket, sier Hagen.

Og etter tre år på datingapper fant også Dørum lykken. Hun la vekk alle forventninger om hvordan man skal oppføre seg, og gikk inn i relasjonen som seg selv.

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *